Met gids op pad?

Wil je met een gids op pad? We bieden verschillende stadswandelingen aan.

Vraag ze aan via infocentrum@vhm.be

Twee-abdijenwandeling

Vertrekkend onderaan de Keizersberg brengt deze wandeling je via het recente Sluispark naar het Klein Begijnhof. Achtereenvolgens bezoek je de Katelijnenhof, het park aan de Sint-Geertruikerk en het Klaverpark. De wandeling eindigt boven in de tuin van de Abdij van Keizersberg : een oase van rust die uitkijkt over de stad.

Natuurbeleving op kindermaat (vanaf 6 jaar): Op natuursafari in hartje Leuven!

We wandelen langs kleine en grotere natuurplekken in de stad en ontdekken het geheime leven van planten en dieren via opdrachten en spelletjes. Start op de Grote Markt bij de moeraseik.

Zeven-Tuinenwandeling

Wandel langs groene zones naar het moderne Zeven-Tuinencomplex. Tuin De Walque ligt er vlakbij en beschikt over een grote verscheidenheid aan bomen, zowel exoten als inheemse. Je keert terug naar de Grote Markt via smalle, groene en autoluwe straatjes. In de Tiensestraat bezoek je nog een aantal collegetuinen.

 

 

 

Begijnhofwandeling

Een wandeling naar het Hogeschoolplein langs en door oude collegetuinen in het historische stadscentrum naar het Groot Begijnhof, UNESCO-werelderfgoed sinds 1998. Je bezoekt het idyllische Dijlepark en eindigt op de Grote Markt met zijn overvloed aan restaurants en cafés.

 

Hertogelijk Domein Arenberg

Ontdek het kasteelpark met renaissancekasteel en romaanse kapel. Het Egenhovenbos zijn restanten van het vroegere domein van het belangrijk adellijk geslacht Arenberg. Het domein ligt ingesloten tussen de Dijle en de Voer die samen met de vijvertjes een waterrijke biotoop creëren voor heel wat wilde fauna en flora.

 

 

Panoramawandeling

Klim naar het hoogste punt van de E. Remyvest (de Luibank) met mooie panorama’s over de binnenstad. Hoe komen de Leuvenaars aan hun spotnaam ‘de Koeieschieters’? Langs de Wijnpers daal je via kleine parkjes terug naar het vertrekpunt.

 

Bomenwandeling

Een lusvormige wandeling langs merkwaardige bomen in het oude stadscentrum. Door de museum- en de Erasmustuin, het stadspark of ‘Gielenof’, de ‘Boom van ’t Groot Verdriet’, het Van Dale- en het Rambergparkje en via het Hogeschoolplein terug naar de Grote Markt voor een hapje en/of een drankje.